BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin girişimci öğrencileri kendi şirketlerini kurdu

Yayın Tarihi : 04/10/2019
Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde okuyan 3 girişimci öğrenci kendi şirketlerini kurarak, havacılık ve savunma sanayine yönelik çalışmalar yapıyor.

Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Müge Bozkurt, Fırat Akgün ve Tevfik Karademir kendi şirketlerini kurdu. Girişimci öğrenciler, havacılık ve savunma sektörüne yönelik çalışmaların yapılacağı şirketleri için hazırladıkları “Dış Cephe Otomasyon Makinesi Tasarım ve Geliştirmesi” isimli projeleri ile KOSGEB’den destek aldı.

“Hocalarımızın danışmanlığı bizi teşvik etti”
Daiplo Tasarım Mühendislik Danışmanlık Havacılık ve Savunma Sanayi isimli şirketi kuran öğrencilerden Müge Bozkurt, “Eğitim-öğretim hayatımızın her alanında yanımızda olan bölüm hocalarımız, edindiğimiz tüm tecrübeler için büyük gayret sarf ettiler. Bizlerle birlikte tüm öğrenci arkadaşlarımızı üretme, araştırma ve geliştirme noktasında teşvik edip, yüreklendirdiler. Şirket kurmamızda da yine aynı desteği gördüğümüz saygıdeğer hocamız, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Cahit Karaoğlanlı’nın yol göstericiliğinde Dr. Öğretim Üyesi Derviş Özkan’ın yer aldığı ‘Dış Cephe Otomasyon Makinesi Tasarım ve Geliştirmesi’ isimli projeyle KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon destek programına başvuru yaptık. Başvurumuzun olumlu karşılanması sonucunda da aldığımız destek ile kendi şirketimizi daha öğrenciyken kurma fırsatı bulduk. Bizlere olan yakın ilgileri ve katkılarından dolayı tüm hocalarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“Hayallerimizdeki projeleri hayata geçirmek istiyoruz”
Yaratıcı projelerle sektörde öncü olmayı hedeflediklerini kaydeden Bozkurt, “Edindiğimiz tecrübelerle havacılık ve savunma sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Özgün ve yaratıcı olanı cesaret, sabır ve tutkuyla yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bozkurt, kurdukları şirketin Ar-Ge, tasarım, yazılım, makine, havacılık ve savunma sanayi alanlarında faaliyet göstereceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca hazırlanan ‘Dış Cephe Otomasyon Makinesi Tasarım ve Geliştirmesi’ isimli proje kapsamında şirket bünyesinde yapılacak çalışmalarla, inşaat sektöründeki dış cephe işlemleri robotik olarak gerçekleştirilmesi sağlanarak, ölümlü iş kazalarının yüzde 95 oranında önüne geçilmesi öngörülüyor.

Rektör Uzun girişimci öğrencileri tebrik etti
Girişimci öğrencileri tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Dünyadaki en pahalı yatırımın insana yapılan yatırım olduğu günümüzde, rekabet artık hiç olmadığı kadar üst seviyededir. Bunun farkında olarak bizler de deneyimli akademik kadromuzla verdiğimiz öğrenimin yanı sıra, öğrencilerimizi kariyer ve gelecek planları noktasında da destek oluyoruz. Girişimcilik dersleriyle 81 ilden ve birçok ülkeden Bartın’a gelerek bizleri tercih eden öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle daha öğrenciyken kendi şirketlerini kurma başarısı gösteren değerli öğrencilerimize tebriklerimi iletiyor, onlara her zaman destek vererek yanlarında olan akademik personelimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor