BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Uluslararası öğrencilerine ‘Hoş Geldin’ dedi

Yayın Tarihi : 21/09/2017

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörlüğü tarafından bu sene kayıt yaptıran 14 ülkeden 197 öğrenci için ‘Uyum Etkinlikleri’ gerçekleştirdi. İlk olarak Ağdacı Kampüsünde başlayan etkinliklerde katılımcı öğrencilere Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörü Uzm. Burçin Kef tarafından üniversitenin yapısı ve olanakları anlatıldı. Uluslararası öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla Türkiye ve Bartın hakkında da çeşitli bilgiler aktarıldı.

Rektör Uzun, öğrencilerle bir araya geldi

Ağdacı Kampüsündeki programın ardından Kutlubey Kampüsüne geçen öğrenciler burada Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile bir araya gelerek yemek yediler. Rektör Uzun burada yaptığı konuşmada öğrenci odaklı bir üniversite olduklarını kaydederek “Ülkemizi ve Bartın Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizler artık ülkemizde ve üniversitemizde bir misafir değil, ev sahibisiniz. Üniversite olarak en temel önceliğimiz, daima öğrencilerimizdir. Güçlü akademik kadromuz sürdüreceğiniz bütün eğitim ve öğrenim faaliyetlerinde yanınızda olacak. Artık bu büyük ailenin bir üyesi olarak, başarı çıtanızı daha yukarılara taşıyarak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı gezildi

Uluslararası öğrenciler Kutlubey Kampüsündeki derslikleri de inceleyerek, öğrenim hayatları boyunca ders işleyecekleri alanları yakından tanıdı. Ardından Merkezi Araştırma Laboratuvarına geçen öğrencilere, burada akademik personel tarafından bilgiler verildi.

İlk defa geldikleri Amasra’ya hayran kaldılar

Uyum Etkinlikleri kapsamında Amasra’yı da gezen öğrencilere, Türk kültürü ve Amasra’nın tarihi anlatıldı. Amasra Müzesi’ni de gezen öğrenciler, 3 bin yılı aşan tarihiyle binlerce eseri yerinde gördüler. Ziyarette Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz Dönemlerine ait eserler gösterilerek tarihleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gezide Osmanlı dönemine ait bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, Kuran-ı Kerimler, gümüş süs eşyaları, keseler, eski duvar saatleri ve yüzüklerin yanı sıra Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını tanıtan eserler de gösterildi.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor