BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretim Üyemiz'in Teknofest başarısı

Yayın Tarihi : 24/09/2018
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan'ın, doktora tez danışmanı Doç. Dr. Erhan Akdoğan  ile birlikte oluşturduğu proje takımı Teknofest İstanbul’da ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Sağlık’ kategorisinde birinci oldu.
 
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest İstanbul'a üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, doktora tez danışmanı YTÜ Mekatronik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile beraber YTÜ-Biyomekatronik isimli takım ile ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Sağlık’ kategorisinde katıldılar. Dr. Aktan'ın doktora tez çalışması kapsamında üretilen teşhis ve tedavi amaçlı rehabilitasyon robotu 'DIAGNOBOT' birçok proje arasından sıyrılarak birincilik ödülüne layık görüldü. 

Aktan ve Akdoğan'a ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise ‘diagnobot’ hakkında bilgiler alarak, tebriklerini iletti.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da Aktan’ı başarısından dolayı kutlayarak, “Milli teknoloji atağına destek vermek ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyen bir toplum oluşturmak hedefiyle çok önemli bir bilim festivali gerçekleştirildi. Ülkemizde ilk kez düzenlenen ‘Teknofest İstanbul’ teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getirdi. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan da ‘Teknofest’te Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek, birincilik elde etti. Öğretim Üyemiz bu ödülü, Türkiye'de ilk olan ve bu konuda maliyetlerin 10 kata kadar düşürülmesine imkan tanıyan "diagnobot" isimli robotuyla ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Sağlık’ kategorisinde aldı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.  

Üniversitemizde bir Ar-Ge iklimi oluşturmaya gayret ettiklerini belirten Rektör Uzun, “Geride bıraktığımız akademik yıl Üniversitemizde gerçekleştirilen II. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı yer aldı. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizle birlikte akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında Ar-Ge kültürünü yerleştirme gayretindeyiz. Bunun sonucunda teşviklerimizle Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerimiz tarafından ilk defa hazırlanan ‘Çeşm-i Cihan’ isimli elektrikli otomobille TÜBİTAK yarışmalarına katıldık. Otomobilin yapımında büyük rol oynayan Bilim ve Teknoloji Kulüp Başkanı Umut Kayabaşı ise Teknofest’e katılarak, kulüp olarak geleceğe dönük yeni hedef ve vizyonlarını güncelleme imkanı buldu. Bu noktada bizleri her zaman desteklerini esirgemeyen Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim ile Ar-Ge çalışmalarındaki desteklerinden dolayı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Mustafa Aral’a teşekkür ederim.” diye konuştu.   
 
 
 

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor