BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programları Tanıtıldı

Yayın Tarihi : 01/11/2017

Üniversitemizde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkan Vekili Prof. Dr. Şemsettin Türköz tarafından TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları tanıtıldı. Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ”Üniversitemiz kültür-Sanat etkinliklerini yürütürken aynı zamanda bilimsel çalışmalarını da aynı hızla sürdürmektedir. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler dizisi ile hem bilim, hem de toplum hayatından önemli şahsiyetleri Üniversitemizde ağırlamak bizler için gurur vericidir. Göreve başladığım günden beri üzerinde durduğum önemli hususlardan birisi dış kaynak bulma konusu olmuştur. Kısa zamanda Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Mühendislik ve Fen Fakültemizin akademisyenlerinin toplamda 11 projesi KOSGEB’e sunuldu. İnanıyorum ki bu sayı gün geçtikçe artmaya devam edecektir. TÜBİTAK dış kaynak konusunda önemli bir paydaşımız olarak karşımıza çıkmaktadır. TÜBİTAK Bilim Toplum ve Daire Başkan Vekili Prof. Dr. Şemsettin Türköz’ün birazdan aktaracakları akademisyenlerimize TÜBİTAK destekli dış kaynak bulma konusunda faydalı olacaktır” dedi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Murat Ar ise Bartın Üniversitesinde bulunmaktan ve yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu etkinlik ile amaçlarının akademisyenlerin bilim ve toplum destek programlarına kolay, hızlı ve bilgili bir şekilde başvurabilmesine ilişkin yol açmak olduğunu söyledi. Etkinliğin gerçekleşmesine fırsat tanıyan Rektör Uzun şahsında tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Ülkemizde bilim kültürü istenilen düzeyde değil

Daha sonra konuşan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkan Vekili Prof. Dr. Şemsettin Türköz, ülkemizde bilim kültürünün henüz istenilen düzeyde olmadığını vurgulayarak nüfusu 30 milyon civarında olan Kaliforniya Eyaleti Rusya’dan daha fazla gayri safi millî hasıla üretiyorsa bunun arkasındaki asıl nedenin bilim ve bilim gücü olduğunu vurguladı.

 Daha müreffeh bir ülke için toplumu bilimle buluşturmamız gerek

Daha müreffeh bir ülke olmak için toplumu bilimle buluşturmak gerektiğini belirten Aköz, “Yediden yetmişe insanlarımıza bilimsel farkındalığı kazandırmalı, bilimsel düşünceyi hazmeden, olaylara eleştirel bakabilen nesiller yetiştirmeliyiz. Toplumu bilimle buluşturacak sizlersiniz. Okullardaki öğrencilerimize bilimsel düşünceyi de öğretmemiz gerekiyor. Çünkü bizim velinimetimiz toplumuzun kendisidir” diye konuştu.

Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğünün ülkemizde ‘bilim kültürü’ oluşturabilmek amacıyla; yeni destek programları açarak ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirdiğini söyleyen Aköz, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programlarından 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005- Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ile 4007- TÜBİTAK Bilim Şenliklerinin içeriğini ve başvuru şartlarını anlattı.

 

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor