BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Muhasebe mesleğinin vizyonu konuşuldu

Yayın Tarihi : 06/03/2018

Üniversitemiz Bartın Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Bartın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) işbirliğinde Vergi Haftası dolayısıyla “Muhasebe Mesleğinde Vizyon” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Bartın Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Sezar Karaca’nın yönettiği panelde Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Metin Saban, LUCA Proje Direktörü Cenk İçer, Bartın Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Sayın Mustafa Fındık panelist olarak katıldı.

“Muhasebe müşteri odaklı olmalı”

“Muhasebe ve Mali Müşavirlik Mesleğinde Vizyon” konulu konuşmasını yapan TÜRMOB Başkan Yardımcısı Yükselen, muhasebe mesleğini icra edenlerin özel yaşamlarından büyük ölçüde feragat eden kişiler olduğunu belirtti.

Önümüzdeki süreçte iş dünyasının muhasebe mesleğinden beklentilerinin değiştiğini aktaran Yükselen, “İş dünyası muhasebecilerden müşteri odaklı bir muhasebe yönetimi bekliyor.” dedi.

“Geleceğin muhasebecileri günümüz koşullarına ayak uydurmalı”

Yükselen “Gelecekte muhasebe mesleğini icra edenler sadece defter tutarak değişen şartlara ayak uyduramayacaktır. Geleceğin muhasebecisi müşterilerimize yönetim dahil her türlü danışmanlık hizmetini vermelidir. Mesleki hizmetlerimizi, ekonomik gelişmelere göre çeşitlendirmek ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak gerekiyor. Hizmet çeşitliliğinin yanı sıra, mesleki uzmanlık alanlarını bu doğrultuda geliştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Muhasebe 4.0’a hazır olmalıyız”

Daha sonra konuşan Luca Operatörü Cenk İçer, Sanayi 4.0 ile Muhasebe 4.0 ilişkisine değindi. Günümüz muhasebe uygulamalarında yapay zekanın kullanılmaya başladığını belirten İçer, “Dijital teknolojiler ile tetiklenen 4. sanayi devriminin inşa edildiği bugünlerde, yapay zeka, robot kullanımı, otonom araçlar, 3D yazıcılar, nanoteknoloji ve bilimin diğer alanlarındaki gelişmelere bağlı olarak ekonomi ve toplumun dönüşüm sürecine işaret edilmektedir. Bu gelişmelerin iş yapış şekillerimizi değiştirmesinin yanı sıra insan olarak bizi ve toplumu değiştireceği öngörülmektedir.  Muhasebe 4.0’a hazır mıyız, iş hayatında yapay zekayı kullanabilen bir nesil yetişiyor. Bu nesil ile rekabete hazır mıyız.” diye konuştu.

Muhasebe raporlamalarındaki gelişmeler anlatıldı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Saban ise Muhasebe raporlamalarındaki değişimleri anlattı.

Son yıllarda kurumsal sürdürülebilirlik raporları hazırlayarak faaliyetlerinin ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarını açıklamayı tercih eden kuruluş sayısının arttığını belirten Saban, “Muhasebenin kaydetme ile yorumlama işlevleri arasında geçen süreçteki dinamizmi sürdürülebilir raporlamada da kendini göstermekte ve bilgilerin paydaşlara ulaşması aşamasında oldukça etkin bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bartın Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa Fındık ise Mali müşavir olabilmenin şartları, staja başlama ve staj süreci konusunda konuştu.

Etkinliğe Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Kıvanç Bakır, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Uzun’u ziyaret ettiler

Gerçekleştirilen etkinliğin ardından MYO Müdürü Bakır ile panelistler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, üniversiteye sundukları katkıdan dolayı panelistlere teşekkür etti.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor