BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Malezyali Akademisyenler “Yesil Kampüs“ü Tanitti.

Yayın Tarihi : 20/01/2012

Malezya Teknoloji Üniversitesi (UTM) Razak Mühendislik ve Ileri Teknoloji Enstitüsü ögretim üyeleri, Yesil Kampüs üzerine Bartin Üniversitesinde konferans verdi. Etkinlikte Razak Mühendislik ve Ileri Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Awaluddin Mohamed Shaharoun "Yüksekögretim Kurumlarinda Degisimi Yönetmek ve Yesil Kampüs Stratejileri / Malezya Bakis Açisi / Malezya Teknoloji Üniversitesi" konulu, Ögretim Üyesi Prof. Dr. Khairur Rijal Jamaludin ise "Malezya'da Toz Metalürjisi Arastirmalari ve Yesil Teknolojiye Katkilar" konulu konferans verdi. Konferansa Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Prof. Dr. Mete Gündogan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Gültekin Çetiner, Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Arinan, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve ögretim üyeleri katildi. 

Konferansin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Malezya'daki üniversiteler, dünyada pek çok ögrenci çeken bir gelisim içerisinde. Malezya'daki üniversitelerin yüz ülkede ögrencileri var. Biz ve Yalova Üniversitesi, yeni kampüslerimizi insa ederken tabiata zarar vermeden nasil insa edebiliriz, tabiatin imkânlarindan nasil yararlanabiliriz? Konferansi verecek ögretim üyelerinin bugüne kadar geçirdigi süreç bizim için yararli olacaktir." dedi. 

Degisim kavraminin gelismis toplumlarda her zaman sözü edilebilecek sosyolojik kavramlardan birisi oldugunu belirten Rektör Kaplan, konusmasini söyle sürdürdü: "Degisimin, uzun bir geçmise sahip toplumlardaki seyriyle henüz kurulus asamasinda olan yapilardaki yansimasi elbette farklidir. Fakat degisim kavrami, asla modern toplumlarin disinda kalabilecegi bir kavram degildir. Biz, dördüncü yilina girmis bir üniversite olarak bu olguyu göz ardi etmeden Üniversitemizi çagin imkânlarindan nasil yararlandirabilecegimizin arayisinda olacagiz."

Cografi olarak uzak ülkelerde bulunulsa da Malezya ile kardes ülke oldugumuzu ifade eden Rektör Kaplan, "Bizim Malezya'ya olan uzakligimiz, bizi birbirimizden ayirmiyor. Ortak degerlerimiz var, gelecege dair ortak projelerimiz var. Dolayisiyla bu tür bulusmalar, bu projelerin gerçeklesmesi için güzel bir vesile olacak." dedi. 

Daha sonra konusan Malezya Teknoloji Üniversitesi Razak Mühendislik ve Ileri Teknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Awaluddin Mohamed Shaharoun "Malezya, bagimsizligini elde ettiginde dünyanin en fakir ülkelerinden biriydi. Simdi ise çok büyük gelisme gösteren bir ülkedir." dedi. Bu gelisimin en önemli kaynaginin yenilige dayali bir ekonomi oldugunu belirten Prof. Dr. Shaharoun, "Yalova ve Bartin Üniversiteleri heyetlerinin Malezya'ya yaptigi son ziyaretin ardindan, bu iki üniversite ile UTM olarak isbirligi yaptigimiz için çok memnun olduk. UTM, Malezya'nin önde gelen çok güçlü bir üniversitesidir. Bizim için karsilikli baglilik vesilesi olan 'yesil kampüs' fikrini sundugumuz için memnunuz." dedi.

Konferansin diger konusmacisi Prof. Dr. Khairur Rijal Jamaludin ise "Malezya'da Toz Metalürjisi Arastirmalari ve Yesil Teknolojiye Katkilar" konulu bir konusma yapti. Bartin'da olmaktan memnun oldugunu belirten heyet, Bartin'in dogal güzelliklerine hayran kaldi. Rektör Kaplan, heyet onuruna aksam yemegi verdi.