BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Küre Dağları Milli Parkında Biyokütle-Karbon belirlemeleri yapılacak

Yayın Tarihi : 24/12/2021

Üniversitemiz ile Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü arasında “Küre Dağları Milli Parkının Biyokütle ve Karbon Stok Miktarının Tespiti” konusunda protokol imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam tarafından imzalan protokol kapsamında Bartın Orman Fakültesi ve Ulus Meslek Yüksekokulundan akademisyenler tarafından çeşitli araştırmalar yapılacak. Böylece, Türkiye’de korunması gerekli 9 sıcak noktadan biri olan PANPARKS (Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı) üyesi Küre Dağları Milli Parkında iklim değişikliği sürecindeki sera gazı emisyonu üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokolle yapılacak olan iş birliğinin önemine değinen Rektör Uzun, “İklim değişikliğiyle mücadele konusunda dünyada ve ülkemizde atılan önemli adımlar oldu. Bu konuda geleceğe iyi bir dünya bırakmak için herkesin üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Bizler de Bartın Üniversitesi olarak gerek yetiştirdiğimiz nitelikli bireyler gerekse yaptığımız çalışmalarla iklim değişikliğinin etkilerini azaltma ve farkındalık oluşturma konularında gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda Bartın Orman Fakültemizin öncülüğünce Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü arasındaki protokolü oldukça önemsiyorum” ifadelerini kullandı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir protokolün imzalandığını da hatırlatan Rektör Uzun, “Yükseköğretim Kurulumuz ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında varılan mutabakat kapsamında imzaladığımız protokolle geleceğimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle destekleri için Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli’ye, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz Sayın İsmail Üzmez’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca protokolün hazırlanması ve bu kapsamda yapılan çalışmalarda katkıları için Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen Durkaya, Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Ali Durkaya, Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Şükrü Teoman Güner ve 10. Bölge Müdürü Sayın Orhan Çatalçam ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
 

Protokol kapsamında yapılacak olan bilimsel çalışmalar Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya, Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Durkaya ve Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner yürütücülüğünde yapılacak.  


SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor