BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Çölleşme ve erozyonla mücadelede ortak yapılabilecekler konuşuldu

Yayın Tarihi : 26/10/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün’ü ziyaret etti.

Ziyarette, BARÜ’nün Avrupa Birliği (AB) destekli iklim değişikliğine uyum ve dayanımı artırmayı hedeflediği projesi ile çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar konuşuldu. Üniversitenin “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanına yönelik çalışmalarının aktarıldığı ziyarette, yenilikçi çalışmalar ve özellikle iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması yönünde atılan adımlar ele alındı.

Ayrıca görüşmelerde BARÜ bünyesinde alanında uzman akademik insan kaynağının tecrübelerinin, ilgili kurumların projelerine katkı sağlayabileceği ve ortak araştırmalarla iklim değişikliği, , kuraklık ve erozyonla mücadele konularında adımlar atılabileceği de değerlendirildi.

Uyum ve dayanımın ön planda tutulduğu, bölgeyle uyumlu sürdürülebilirlik adına uzun soluklu çalışmalar yürütmenin önemine vurgu yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “İklim değişikliği ve çölleşme gibi küresel çevre sorunları karşısında kurumlar arası iş birliğinin önemine inanıyoruz. Bartın Üniversitesi olarak ortak geleceğimize değer katmak hedefinde gayretlerimizin ilerleyen süreçte daha geniş projelere yol açmasını diliyoruz. Bu düşüncelerle yakın ilgileri ve ortak hareket etme doğrultusundaki yaklaşımları dolayısıyla Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Kasım Yenigün’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yenigün ise “Çölleşme ve erozyonla etkin mücadele, toprağın korunması, arazi tahribatının dengelenmesi ve ekosistem direncini artırmak amacıyla strateji ve politikalar geliştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda iş birliği ve koordinasyon sağlayarak iklim değişikliği etkilerini en aza indirmek istiyoruz. İklim uyumlu ekosistemler oluşturmak, sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi ile çölleşme ve erozyonla mücadelede öncü bir kurum olarak yükseköğretim kurumlarımız öncelikli paydaşlarımız arasında yer alıyor. Bu doğrultuda üniversitelerimizle yakın iş birliği içerisinde etkin ve sürdürülebilir çözümler üretebileceğimize inanıyorum. Bugünkü ziyaretimizde çalışmalarıyla ülkemizin sürdürülebilir gelişimine katkı sunan Bartın Üniversitesiyle ortak yapılabilecekler üzerinden verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun ile çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette; BARÜ’den ilgili alanda önemli çalışmalara imza atan Bartın Orman Fakültesinden Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu ile Doç. Dr. Ahmet Can, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden ise Prof. Dr. Handan Ucun Özel, Doç. Dr. Ersin Alaybeyoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Gemici, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Demirbaga, Dr. Öğr. Üyesi Bayram Dündar, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erkartal ve Arş. Gör. Dr. Ercan Berberler yer aldı.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan 

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor