BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Çanakkale’de şehit düşen sporcular anıldı

Yayın Tarihi : 12/04/2018

Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, Çanakkale Savaşları için 103 yıl önce vatanları uğruna koştukları cephede şehit düşen sporcular başta olmak üzere tüm şehitlerimiz anıldı.

Etkinlikte ilk olarak Çanakkale Zaferini anlatan film gösterimi yapıldı. Film gösterimi sırasında gerçekleştirilen müzik dinletisinde Çanakkale’deki şehit sporcuların hikâyeleri aktarıldı.

BESYO öğrencileri tarafından hazırlanan gösterimin sonunda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okuması büyük beğeni topladı.

Çanakkale ruhu için hoşaf ve ekmek

‘Sahadan Cepheye Vatan Savunması’ adlı program devam ederken katılımcılara savaş günlerinde askerin yemeği olan hoşaf ve ekmek dağıtıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş, Türkiye’nin ulus olma mücadelesinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin daha iyi anlaşılması için etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Program kapsamında başta şehit sporcular olmak üzere tüm şehitlerimizi andık. Her biri ayrı bir kahramanlık hikâyesi olan şehitlerimizin yaşamlarından kesitler sunduk. Savaş günlerinde askerin yemeği olan hoşaf ve ekmekle ise de o günlere geri dönerek, zor şartlar altında verilen büyük mücadeledeki kahramanlarımıza olan minnet duygularımızı bir kez daha sunduk.” dedi.

“Çanakkale dünyanın en büyük kahramanlık destanıdır”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Çanakkale şehitlerini anarak başladığı konuşmasında “Çanakkale Savaşlarında çok büyük fedakârlıklarla çok büyük bir mücadele verildi. Çanakkale'de milletimizin tarihine kahramanlık destanı olarak altın harflerle yazıldı. Bu etkinliğimizde de o günlere döndük, şehit sporcularımızın hikâyeleri üzerinden tüm şehitlerimizi andık. Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı bu günde bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

 

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor