BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bilim ve teknoloji tutkunları BARÜ’de bir araya geldi

Yayın Tarihi : 02/11/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği 32 farklı ilden yarışmacıların katılımıyla başladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde 2017’den bu yana bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren Ar-Ge Proje Pazarı kapılarını altıncı kez ziyaretçilerine açtı. Bölgenin uzun soluklu en önemli festivali olarak kayıtlara geçen etkinliğe yüzlerce yarışmacı katıldı. İlkokul-ortaokul, lise ve ana kategoride düzenlenen yarışmalarda BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanını da kapsayan 19 ana temada projeler sergilendi.

BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde 32 farklı il, 30 üniversite ve 7 kuruluş ve Ar-Ge Merkezinden katılımlar oldu. Törenin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, konuşmasına Filistin halkına uygulanan zulmü kınayarak başladı.

“Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Üniversite olarak Türkiye Yüzyılı’na değer katma yolunda önemli çalışmalar yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Rektör Uzun, “Biz bir hayalle yola çıktık. Bu hayalde bölgemizden başlayarak ülkemize katma değer sunmak, Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine yönelik çalışmalar yapmak, ‘Benim de bir fikrim var diyen’ bilim tutkunlarını bir araya getirmek vardı. İşte bugün BARÜ’nün hayallerinin gerçeğe dönüştüğü AR-GE Proje Pazarının altıncı durağına gururla ulaşmış bulunuyoruz. Birbirinden değerli araştırmacılara projeleriyle birlikte ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İklim değişikliğine dikkat çekildi

Açılış töreninde söz alan BARÜ İklim Elçisi, Bartın Orman Fakültesi öğrencisi Mehmet Şahin ise “Akdeniz Havzasında yer alan ülkelerden biri olan Türkiye iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer almaktadır.

Hepimiz, ben, sizler,  hükümetler, bütün kurum ve kuruluşlar bizden sonraki nesillere hala yaşanabilir bir dünya bırakmak için iklim değişikliği ile mücadele etmeli ve gerekli uyum önlemlerini almak için uğraş vermelidir” diye konuştu.

TÜBİTAK 1512 BİGG Dünya programı tanıtıldı

Festivalin açılış programında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi Direktörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Betül İşbilir Kula tarafından “TÜBİTAK 1512 BİGG Dünya” programı hakkında bilgiler verildi. Bireysel girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerini Teknoparklar aracılığı ve Tübitak’ın desteğiyle hayata geçirdikleri uygulamaları anlatan Kula, “Batı Karadeniz üniversiteleri olarak organize olup, birbirimizle iş birliği halinde olursak sürdürülebilir kalkınmaya o kadar katkı sağlayabiliriz. Burada Ar-Ge Proje Pazarında görüyorum ki birbirinden değerli projeler var. Bu projeler de geleceğimize güç katacaktır. Bartın Üniversitesi ile yaptığımız güç birliği bizler için çok önemli” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor