BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Basin Duyurusu

Yayın Tarihi : 16/04/2009

Avrupa Birligi Topluluk programlarindan biri olan, Mesleki Egitimi Gelistirme ve Yayginlastirma amaçlarini tasiyan Leonardo da Vinci (LDV) Programi 2008 teklif çagrisi uyarinca Bartin Üniversitesi Bartin Meslek Yüksekokulu’nca, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik programlari merkezi baskanligina yapilan Pedagojik ve Ekolojik Yaklasim ile düzenlenmis Çocuk Mekanlarinda Avrupa Deneyimi adli proje basvurusu kabul edilmistir. Bartin Valiligi Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlügü AB Proje Danismani Simten Birsöz’ün danismanliginda ve proje yürütücüsü Bartin Meslek Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Ayse Özdemir’in koordinatörlügünde 14 kisilik bir ekip pedagojik ve ekolojik yaklasimla düzenlenmis çocuk mekanlarina iliskin farkli uygulamalari görmek, bu yönde yapilan projelerde görev alan uzmanlar ile bilgi paylasiminda bulunarak uluslar arasi deneyim kazanmak, ilimiz ve ülkemiz için uygulanabilir çalismalari degerlendirmek amaçlari dogrultusunda 19 Nisan 2009 tarihinde yurtdisi akisina baslayacak.

Yerlestirme programi 19-26 Nisan 2009 tarihlerinde Bartin Vali Yardimcisi Süleyman Deniz, Bartin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Sümer Gülez, Yard. Doç.Dr. Ayse Özdemir, Ögr. Gör. Canan Cengiz, Ögr.Gör. N.Burçin Karakas, Ars. Gör. Sevgi Görmüs, Çevre Yönetimi ve ÇED Planlama Sube Müdürü Sezgin Aydin, Bartin Ili Özel Idare Genel Sekreterligi Tarimsal Hizmetler Müdürü M.Levent Çam, Ars.Gör. H. Batuhan Günsen, Almanca/Türkçe Ögretmeni Ali Riza Yilmaztürk, Toplam Kalite Yönetimi Il Formatörü Kadriye Yolcu, Tekniker Aliye Yilmaz, Beden Egitimi ve Spor Ögretmeni/Okutman Mustafa Gelen ve Rehber Ögretmen Mehtap Özprangakoç’un katilimlari ile Almanya’nin Leipzig kentinde gerçeklestirilecek. 26 Nisan 2009 tarihinde yerlestirme faaliyetinin sona ermesi ile katilimcilar Türkiye’ye geri dönecek.

Yerlestirme programi çerçevesinde, Leipzig Park ve Bahçeler Müdürlügü, Connewitz kent bahçesi, AGRA ve Geyik Parklari, Leipzig Kent Çocuklari Birligi, Leipzig Çevresel Arastirma Merkezi Leipzig Bölge Okullari Bürosu, Carl -Von Linne ilkögretim okulu, Orman Sporlari Alani ve Masal Oyun alani ziyaret edilerek gerek çocuklarin macera, oyun alanlari ve ekolojik farkindalik gereksinimleri hakkinda, gerekse okul sistemi, farkli okul tipleri, okullarin yapisi, yönetimi ve egitimde ekolojik yaklasimlar ve oyun alanlarinin önemi konusunda bilgiler elde edilecek.

Türkiye genelinde çocuklara doga ve çevreyi tanimayi, korumayi yasayarak ögrenmelerini saglayacak pedagojik ve ekolojik yaklasim ile düzenlenmis mekanlarin (okul bahçeleri, çocuk çiftlikleri, macera bahçeleri, orman, yesil patikalar ve inceleme ve egitim bahçeleri) düzenlenmesi ve tüm devlet okullarinda uygulamali ekoloji temelli yaklasimin olusturulmasina ve gelistirilmesine ön ayak olmak ve ülke genelinde yayginlastirilmasini hedefleyen projenin yerlestirme asamasinda katilimcilar çocuklara yönelik pedagojik ve ekolojik mekan planlanmasina iliskin uygulamalari yerinde görecekler, insanla dogayi bütünlestirici bir yaklasimla olusmus plânlama stratejilerini ögrenecekler, her biri farkli uzmanlik alanlariyla birlestikleri proje ile koordineli bir çalisma gerçeklestirme firsati bulacaklar, Avrupa Birligi üyesi ülkelerinin bu konudaki yaklasimlarini görecekler, kendi bilgi ve becerilerini Avrupali meslektaslariyla paylasacaklar, karsilikli etkilesimle mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerini arttiracaklar, farkli bir ülkede yasama deneyimi kazanacaklar, yabanci dil bilgilerini gelistirme sansina sahip olacaklar ve bu yolla profesyonel ve kültürel anlamda gelisme saglamis olacaklardir.