BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

Yayın Tarihi : 03/04/2024
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen etkinlikte Filistin’de yaşananlar ve çözüm yolları ele alınırken boykot bilincinin önemi vurgulandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği (BÇD), BARÜ Psikoloji Topluluğu ve İdeal Gençlik Kulübü iş birliğinde “Ramazan Anlamaktır, Gazze ve Gönüllük” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusunun önemine değinilen etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının gündemimizden düşmemesi gerektiği vurgulandı.

Kuran Tilaveti ve Mescidi Aksa şiiri ilgiyle dinlendi

Etkinliğin açılışında ilk olarak Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya ikincisi Hafız Mustafa Özyılmaz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi.

Ardından sahneye gelen BARÜ’nün Filistinli öğrencisi Abdolaziz Abu Hamdıeh tarafından, Kudüs şairi olarak bilinen Mehmet Akif İnan’ın İsrail'in Kudüs'e yönelik yıllardır süren saldırılarından duyduğu derin üzüntüyü dile getirmek için yazdığı ‘Mescidi Aksa’ şiirinin okunması büyük beğeni topladı.

BARÜ’de boykota devam mesajı verildi

Konferansın moderatörlüğünü BARÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 3. öğrencisi Ebrar Sena Dilmen gerçekleştirirken Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve aynı zamanda Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç Dr. Halid Üveysi ile BÇD Dernek Başkanı Tarık Buğra Okcu konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye’de görev yapan Gazzeli akademisyen Üveysi “Bugünü ve Yarınıyla Mescidi Aksa” başlıklı konuşmasında Filistin’in gündemden düşürülmemesi ve boykot bilincinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

“Anti semitist olmamalı ama anti siyonist olmalısınız”

Doç, Dr. Üveysi, “Bu soykırım 7 ekimde başlamadı daha öncesi de vardı ve bir gün maalesef durmadı. Bizim gördüğümüz 75 senenin içerisinde son 180 günde yaşananlar. Bu büyük vahşet karşısında insan olarak bu davaya sahip çıkmak gerekiyor. Dünyada ilk defa canlı yayınla soykırım izliyoruz ve bir şey yapamıyoruz. Bu siyonist propagandaya dur demeliyiz. Bu hem insani hem imani bir mesele. İsrail bu cesareti 2 milyar Müslümanın sessizliğinden alıyor. Anti semitist olmamalı ama anti siyonist olmalısınız” diye belirtti.

BÇD Dernek Başkanı Tarık Buğra Okcu ise derneğin kuruluş amacı ve işlevlerini anlatırken Filistin’de Ramazan ayında yaşanan insanlık dramına değinerek insani ve vicdani boyutuyla boykot başta olmak üzere gençleri bilinçlendirmeyi arttırmak için yapılabilecekler çalışmalardan bahsetti.

Etkinlik sonunda BÇD Derneği tarafından çekilişle belirlenen 10 öğrenciye eğitim desteği verildi.

BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kırdar ile birlikte çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferans, soru ve cevapların alınmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor