BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de 2 programa daha Avrupa vizesi çıktı

Yayın Tarihi : 04/08/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu almaya hak kazanan yükseköğretim kurumları arasında yer alarak 2 programının daha kalite güvencesi onaylandı.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesine (TYÇ) yerleştirilen programların öğrenme kazanımlarına dair kalite güvenceleri onaylandı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından onaylandıktan sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla ilan edilen listede Bartın Üniversitesinden (BARÜ) “Sınıf Öğretmenliği” ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” programları yer aldı. Böylece 2021 yılında “Türkçe Öğretmenliği” programının listeye alındığı BARÜ’de iki yeni program daha TYÇ veri tabanına işlendi.

TYÇ ve AYÇ logolarının diplomalarda yer alacağı bu programlardan mezun olan öğrencilerin yurt dışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak.

Yükseköğretim alanındaki kalite çalışmalarının önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yükseköğretim Kurulumuzca üniversitelerimizin sürekli gelişimi ve öğrencilerimizin evrensel yeterliliklere ulaşması noktasında çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu yönde gerçekleştirilen çalışmalarda kalite güvencesi sistemi yapılandırıldı, yaygınlaştırıldı ve sistemin sürekli iyileştirilmesi yönünde önemli bir irade ortaya konuldu. Yükseköğretim Kurulumuzun öncülüğündeki bu süreçte değerli katkıları ve destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a, YÖK üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Rektör Uzun, kaliteyi kültürel bir pratiğe dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydederek “Kalite süreçlerinin içselleştirilmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm bileşenlerimizle birlikte emek yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmaların gurur verici sonuçlarını görmek ise sürekli iyileştirme yolculuğumuzdaki enerji kaynağımız oluyor” diye konuştu.

BARÜ’nün uzun soluklu çalışmalar neticesinde 12 programının akreditasyon sürecini başarıyla tamamladığını da hatırlatan Rektör Uzun, “Bir yandan program akreditasyonu konusunda gayretlerimiz devam ederken diğer yandan da TYÇ veri tabanında yer alan program sayımızı artırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.  




SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor