BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

6 ülkeden katılımcılar Üniversitemizde buluştu

Yayın Tarihi : 13/06/2017

Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” adlı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Erasmus Plus projesi kapsamında İtalya, Avusturya, Norveç, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan’dan katılımcılar yer aldı. İngilizce olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, projenin önemine değinerek “Mentalk projesine 2014-2020 yılları arasındaki dönemde AB Bakanlığı’nın Erasmus Plus ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği” projeleri kapsamında desteklediği bir stratejik ortaklık projesidir. Stratejik ortaklık projelerinin amaçları arasında yenilikçi yaklaşımlar ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını artırmak; ayrıca eğitimin kalitesi ve kapsamını yenilemek ve artırmak suretiyle kişilerin mesleki gelişimini teşvik etmek de yer almaktadır. Bu doğrultuda, 2015 yılında başlayan Mentalk projesi ile kırsal bölgelerde turizm sektöründe çalışan erkek öğrencilere yönelik bir öğretim metaryali, rehber kitap ve bir platform geliştirildi. Proje kapsamında yapılan bu çalışmaların hızla küreselleşen dünyamızın bir gereği olarak ülkemize ve bölgemize faydalı olacağını umuyorum.” dedi.

Ateşe Maier: “Türkiye ve Avusturya önemli iki ortaktır”

Toplantıda Türkiye ve Avusturya arasındaki ticaret ortaklığına değinen Avusturya Ticaret Ateşesi Christian Maier, “Türkiye’de Avusturya’da turizme odaklanmış iki ülkedir. Nüfus ve yüz ölçümü bakımından birbirinden oldukça farklı iki ülkedir. Nüfus ve yüz ölçümünü ele aldığımızda Türkiye Avusturya’dan nerdeyse 10 kat daha büyüktür. Ancak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere baktığımızda her iki ülke arasında verimli bir işbirliği kuvvetli bir şekilde devam etmektedir. Ticaretimiz her sene artarak devam etmektedir. Bunda turizmin önemli bir payı bulunmaktadır. Her yıl 500 bin Avusturyalı Türkiye’ye turizm amaçlı gelmektedir. Turistler ile geliştirilecek samimi ve sıcak ilişkiler oldukça önemlidir. Ne kadar dil bilirseniz o kadar çok turist sizi ziyaret edecektir. Bu projede bundan dolayı önemli bir yere sahiptir.” diye konuştu.

Proje yürütücüsü Neslihan Köse ise yapılan çalışmalardan bahsederek, “Proje kapsamında oluşturulan dil öğrenme içerikleri, öğretim materyalleri ve çevrimiçi platform projenin potansiyel tüm paydaşlarıyla paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.

SON Haberler

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi

  • BARÜ’de Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresinin ikincisi düzenlendi

  • BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

  • BARÜ’de İİBF bölümlerinin akreditasyon süreçleri devam ediyor